You are here

Belgium - Healthy workplaces manage dangerous substances - free crash course

BrabanthalLeuvenBelgium
22/11/2018

On 22 November 2018 Cosanta BV organises, as a partner of the EU-OSHA 'Healthy workplaces manage dangerous substances' campaign a practical crash course on working with Stoffenmanager®. The crash course is free of charge and takes approximately two hours, and is organised in Leuven, Belgium. With this course Cosanta aims to reach Belgian OSH professionals, who want to experience what the online tool Stoffenmanager can do for their organisations from the point of view that knowledge about the health risks is essential for the insight how to work safely with dangerous substances. Stoffenmanager can be used in a basic free licence and various paid licences.

Op donderdag 22 november 2018 organiseert Cosanta BV als partner van de campagne 'Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!' van EU-OSHA een kortdurende, intensieve, gratis crash course Stoffenmanager® in de Brabanthal in Leuven. Belangstellenden worden van harte aangemoedigd om deel te nemen aan deze praktische korte cursus die door deskundigen van Cosanta BV wordt gegeven.

Bewust zijn van de risico's van het werken met gevaarlijke stoffen is stap 1. maar door met een online tool als Stoffenmanager te werken krijgt u de regie in handen en om daadwerkelijk te zien wat de risico's zijn en welke maatregelen u moet nemen. De tool is gratis beschikbaar en heeft daarnaast verschillende betaalde licentievormen.

Als deelnemer krijgt u inzicht in de naleving van EU-wetgeving bij het werken met gevaarlijke stoffen op de werkplek, u hoort met welke basisprincipes u rekening moet houden bij het uitvoeren van risicobeoordelingen en hoe u hier Stoffenmanager bij in kunt zetten. U weet na afloop ook waarom het zo belangrijk is dat er communicatie is met collega’s over de gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Tijdens de crash course gaat u ook zelf praktisch aan de slag. U voert componenten in, stelt een product samen en u voert hiervoor een kwantitatieve risicobeoordeling uit. U stelt daarnaast uw voorlichtingskaart (Werkplekinstructiekaart) samen waarmee u in uw organisatie collega’s kunt voorlichten en stelt een actieplan op.

De crash course duurt twee uur en wordt op die dag twee keer gegeven, in de ochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur en in de middag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden en er kunnen per cursus maximaal 50 mensen deelnemen. Vol is vol.

Meer informatie vindt u op www.stoffenmanager.com

 

 

 

Organizator: 
Cosanta BV
Informații suplimentare