You are here
3C-1920x589px.jpg

Europeiska arbetsmiljöveckan

I oktober varje år (vecka 43) arrangeras Europeiska arbetsmiljöveckan som är en höjdpunkt i varje kampanj för ett hälsosamt arbetsliv. Detta är den idealiska tidpunkten att engagera sig i kampanjen och delta i något av de hundratals evenemang för ökad medvetenhet som arrangeras inom och utanför EU. Särskild tonvikt läggs vid mediebevakning.

Särskilda filmvisningar, evenemang på sociala medier, konferenser, utställningar, tävlingar och utbildningstillfällen är bara några av de aktiviteter som anordnas för att fira Europeiska arbetsmiljöveckan. Om du har ett förslag på en aktivitet för att öka medvetenheten eller vill lansera ett mer långsiktigt arbetsmiljöprojekt i anslutning till kampanjen En sund och säker arbetsmiljö genom hela arbetslivet kan Europeiska arbetsmiljöveckan vara det perfekta tillfället att se till att ditt evenemang får den uppmärksamhet det förtjänar.

Under 2016 och 2017 kommer fokus för Europeiska arbetsmiljöveckan, som organiseras av EU-Osha och byråns partner, att ligga på kampanjens tema. Aktiviteterna kommer att vara inriktade på att öka medvetenheten om ett hållbart arbetsliv.

Din nationella kontaktpunkt kan ge dig mer information om vad som händer nära dig under Europeiska arbetsmiljöveckan, och kanske även hjälpa dig att anordna ett evenemang.

Rekommenderade för dig