You are here

„Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” a fost o campanie descentralizată adresată persoanelor fizice și organizațiilor la nivel local, național și european. A fost coordonată la nivel național de punctele focale ale EU-OSHA din peste 30 de țări europene și sprijinită de parteneri oficiali a campaniei – organizații paneuropene și multinaționale și parteneri media.

Pe parcursul anilor 2016 și 2017, EU-OSHA a organizat o campanie de sensibilizare cu privire la importanța îmbătrânirii sustenabile a forței de muncă. Deși gestionarea îmbătrânirii forței de muncă este o provocare, această campanie a urmărit să furnizeze orientări clare și utile cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a încuraja munca sustenabilă și a preveni ieșirea anticipată de pe piața muncii. Obiectivele principale ale Campaniei pentru locuri de muncă sigure și sănătoase 2016-2017 au fost:

  • să promoveze munca sustenabilă și îmbătrânirea în condiții bune de sănătate încă de la începutul vieții profesionale;
  • să prevină problemele de sănătate pe parcursul vieții profesionale;
  • să ofere angajatorilor și lucrătorilor modalități de gestionare a securității și sănătății în muncă în contextul îmbătrânirii forței de muncă; și
  • să încurajeze schimbul de informații și bune practici.